(Že preden) Izpiti bojo preč, glava ne deluje več

2 09 2011

Ostal mi je še en izpit, ki ga pišem v ponedeljek..ampak dvomim, da bo šest. Sicer se učim kolikor se le lahko, toda to ni tako zelo veliko, kot se mogoče sliši. Po zadnjih (zame) super duper ultra odlično odpisanih izpitih se mi zdi, da sem malo zaspal. Dobil sem občutek, da sem prijel Jezusa za jajca, in da mi nihče nič ne more. No v resnici ni tako, in najbrž mi do živega pride profesor Prebil. Čeprav bi bilo res dobro in lepo, če bi še enkrat lahko zavpil +6! Potem bi bil šele resnično zadovoljen sam s sabo. Uglavnem, trudim se, ampak najbrž ne bo dovolj.

Kako pa naj se človek uči, ko mi misli bežijo sem in tja… Rad bi bil že fertik s tem psihičnim pritiskom ki se (si ga izvajam?) že od februarja izvaja nad mano, da končno dam možgane na off, doma imam še ogromno dela (predvsem sitnih obveznosti, ki jih moram nujno opraviti,in ki ti vzamejo ogromno časa opazi pa se jih le če dobro pogledaš) preden oktobra odplužim nazaj proti Ljubljani (držimo pesti ob letošnjih pogojih no..), in predvsem…DOPUST z najdražjo. Ja, končno…Praktično čutim pripeko sonca in vonj po slanem (in smrad ulic tudi?) v Maroku. Danes rezervirava karte! Pa še izkazalo se je, da štirje moji prijatelji (in ena sestrična :D ) gredo ob istem terminu dol, tako da se bomo najbrž kaj srečali, in kakšen dan užili skupaj. Super!

Pravzaprav sem se malce zmotil ko sem rekel da bom 5. septembra že fertik. Sedmega me čaka še izpit za A kategorijo. Najbrž mi ni treba posebej omenjat, da bom ravno tam pustil kako leto življenja, živčen kot bom..Nevem zakaj ampak te tipi iz tiste komisije mi vedno vlijejo strah v kosti.

Plus vsega tega, moram biti še inštruktor. Z našim Luksom sva se odločila, da končno prekineva sramoto in narediva izpite. IPO 1 in BBH je zaenkrat najin cilj, potem bomo pa videli če bo še kaj več. Imam občutek, da je pes dejansko bolj zagret kot jaz.

Jebela cesta, sami izpit, preizkusi…celo življenje. A nebi blo lažje, če jih nebi bilo? :)

PS: Priporočam v branje -> Jakec pripoveduje! On bo tut naredu kar nekaj izpitov na Švedskem… :)

Komadič dneva:
YouTube slika preogleda

  • Share/Bookmark

Dejanja

Informacije o objavi7 odzivov v “(Že preden) Izpiti bojo preč, glava ne deluje več”

4 09 2011
chef chef (23:25) :

Kako je pravzaprav z IPO in kakšna je razlika med IPO in C? Moraš prej priti čez B-BH?

4 09 2011
chef chef (23:47) :

Pardon, sprašujem o razliki med IPO-1, IPO-2 in IPO-3.

7 09 2011
Blazz Blazz (09:59) :

Oj Chefe!
Najbolje bo, da si prebereš pravilnik na strani KZS: http://www.solanje-kzs.com/Dokumenti.aspx (Pod pravilniki in sklepi maš IPO pravilnik, BBH dobiš pa pod nizki programi)

Sicer pa na kratko…
Kot si že pravilno ugotovu, moraš najprej opravit B-BH izpit. Pes mora met vsaj 15 mesecev, izpit pa je osnova za vse nadaljnje…tu mora pokazati osnove poslušnosti (vodenje na povodcu, prostor med hojo in odpoklic, sedi med hojo), in preizkus v urbanem okolju, da se pes pač v mestu zna obnašat.

Za IPO… Pes mora bit star 18,19 oz 20 mesecev (za enko, 2 in 3). Razlika med njimi je ubistvu ta, da je vsak težji, in se strožje ocenjuje.

IPO je sestavljen iz treh “disciplin”: Sledenja, obrambe in poslušnosti.
Pri obrambi imaš recimo pri enki, da mora pes preiskat samo en revir, ker za drugim se itak skriva marker…pri trojki mora pes preiskat 5 revirjev,ker je marker šele za šestim. Sled pri enki mora biti dolga 300 korakov in stara 20 minut – in nastaviš jo ti, pri trojki pa mora biti sled dolga 600 korakov, stara 1 uro in nastavlja ti jo drug človek… Pa pri poslušnosti, je tut nekaj drugače, maš ene zahtevnejše vaje.

To je u glavnem to no..

7 09 2011
chef chef (10:23) :

Uuuuu, zajebano.
Kakšne izpite imajo potem policijski psi? IPO-3 ali ali kaj čisto posebnega?

7 09 2011
Blazz Blazz (10:34) :

Hmm.. a veš da u resnici nebi čist čist točno vedu. Foter je včasih prodal tut policiji kakega psa sem in tja, in ni blo važno tut če ni meu nobenga izpita, ker so potem oni sšolali naprej…
Bom vprašal, pa ti odgovorim, ampak skoraj siguren sem da mora met vse osnove (torej tudi IPO3), pa še dodatne,posebne izpite za zraven… za iskanje mamil vem da majo čist ene posebne treninge npr…

30 09 2011
Marko (02:25) :

To so težki trenutki ne ,.. Izpiti so dokaj ubijalni ,.
Kot da si vzameš arsen :>

30 09 2011
Marko (02:27) :

Samo bogi kužki če morajo tudi oni tolko delat za izpite ne :>

Komentiraj

Uporabite lahko naslednje tage : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !