Eno vprašanje o mopedih

18 08 2009

Zdej naj mi pa nekdo pove točen zakon, lepo prosim.

Da obrazložim. V soboto sva se s prijateljem peljala na njegovem mopedku – neka piagio vespa ki zgleda kot avtomatik ki ima pedala. Mislim da je model ciao, al nekaj takega. No, ta moped ima pedala in lahko pogon odklopiš, torej je kot navadno kolo. Identično pony expressu in vsem novim motorčkom, ki dosežejo max hitrost 25km/h in zatorej posledično ne rabiš izpita, niti čelade, niti registracije.

No, in se midva peljeva, ko naju ustavijo možje v modrem. Tip je nabijal o neki homologaciji, da gre 25. Ma kaka homologacija in kaki papirji, motor je star 20 let, prijatelj ima račun o lastništvu, in račun… To je potem, kot bi hotel homologacijo za kolo! In da rabiš izpit in nevem kaj še use.

Vprašanje: Kdo ve, kako je s tem? Na avtocentru kjer delajo homologacije so rekli da ni treba, kar se je meni že itak zdelo, ampak je zmagal pač mož v uniformi. In izpita ne rabiš, anede? In, teoretično gledano, ti ga zaradi prekrškov tam tudi ne morejo vzet za karkoli drugega, če ga pač ne rabiš?

Aja, pa po novem pešeč ponoči tudi ne rabi luči, ker pač ni udeleženec v cestnem prometu (hoja po cesti seveda!). Ja, tut men je ta nova, ampak bo že držalo, če je gospod policist tako rekel.

Mater, zdej se bom pa informirau o vsemu, ne bodo mi več te idioti kazni pisal za stvari ki niso res!!

  • Share/Bookmark

Dejanja

Informacije o objavi4 odzivov v “Eno vprašanje o mopedih”

18 08 2009
janez (23:54) :

Sej take jebajo ,preprodajalce mamil lopove in prave kriminalce pa se ne upajo.
kako naj potem mladina zaupa policiji, če so taki idioti. Oziroma so debili njihovi šefi ker jih pošiljajo na cesto da morajo to delat.
Prav imaš poba ,ne se pustit jebat.
Bori se za svoje pravice.
FIGHT FOR YOUR RIGHT

19 08 2009
abb (01:47) :

Mulc polpismeni, njaprej se slovenščine nauči, potem pa ti bo kdo povedal “točen zakon”.

19 08 2009
Blazz Blazz (10:47) :

@janez: ja sej, to je žalostno! mene bodo lovil in pisal kazni, drugih barab pa ne..itak, če je pa mene lažje u glavo jebat! plus tega mu praktično itak nič ne moreš, če ga u eni stvari zajebeš da on izpade bedak, si pa lahko garant da te bo ustavu kadar te bo vidu, in enkrat ti bo že najdu kazen za neki…sam plačuješ lahko.

@abb: da se neboš pretegnu no…

22 08 2009
sajt (23:11) :

mislm da ker je tovarniško narejen za pod 25km/h je na njemu da dokaže da je bil modificiran in bi zato moral biti homologiran.

Komentiraj

Uporabite lahko naslednje tage : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !