To in ono (in tisto in uno tam pa še uno zraven)

1 05 2009

Domaaaa seeemmmmm…Po krajšem potovanju zadnjič.
Človek, ki se je izmislil avtoceste bi mogu dobit največjo nagrado kar jih obstaja. Čisti luxuz, res.
Zdaj bi moral obstajat še nekdo, ki bi si zmislil počitek v obliki nekakšnih tablet… včeraj sem smrčal do pol 12 (ampak ker sem prej v ene 30 urah samo 2, mi je oproščeno!). Danes pa .. no saj ni važno, hehe.

Te dni bi sicer moral biti v Ljubljani, pa nisem. Sem opustil študij, ker mi je vsega čez glavo!!!.. Hehe, ne ne, se samo hecam, imeli naj bi pouk… Najbrž smo edini fax ki je imel med temi tremi dnevi pouk..to je pač možno samo na strojni fakulteti. Ampak sem se odličil da ne grem, imam 2x po 1 uro vaj…ki pa so tako al tako take da al sem tam al me pa ni, znam isto. Bah.
Raje izkoristim čas za postavljanje kresa in “praznovanje“ (če se temu lahko tako reče)…khm..no ja. Ubistvu se postavljanja nisem niti lotil, ker bi blo brez haska.. V tej naši grapi pač ni več ljudi ki bi nam bilo zanimivo kresovanje doma. Se pa spominjam se da sem ga pomagal postavljat sestram, ko sem bil čisto majhen. Takrat se mi je to zdelo neverjetno zanimivo, in tumpasto hkrati! Drva nalagaš na kup da jih potem zakuriš, hehe. Potem se spominjam naslednje faze, ko sva s sosedovim mulcem počela traparije (ampak še vedno pa trdim da jih kot otrok nisem naredu dovolj!) in v to je bilo seveda vključeno kresovanje. Kres sva vedno delala pod cesto, na produ, kjer je reka nanosila velike količine lesa, tako da s pomanjkanjem le tega ni bilo problemov… Bolj je bil problem da je bilo ponavadi vse namočeno, in je vsak kos tehtal usaj 3x več kot midva oba skupaj (sva bila bolj drobne sorte otroka :P ).. Potem se je pa folk čudu da sva ga začela delat 3 tedne prej. Spominjam se da sva se enkrat lotila postavljanja na enem kamnu sredi reke, in da sva “pripeljala“ les do tja sva pač mogla nardit še en tak mini čolniček iz kamijonske zračnice pa nekaj desk… No, ko je bil kres postavljen sva ugotovila da sva ga postavila direktno pod napeljavo za telefon in jo bo najbrž stopilo. Pa sva ga pač še enkrat premaknila ane. :D
Pa obvezno je blo notr nabasat par avtomobilskih gum, da je bolj gorel, pa tut če je blo kao prepovedano pa to… hehe.

No ja, sem malce zašel s teme, hotel sem napisat da sem se udeležil kresovanja v idrijski mejci, ki ga je organiziral KIŠ…pa mi je bolj klavrno delovalo vseskupaj. Škoda da ni izpadlo…no, pa drugo leto.

Hm..kaj še? Foter me je označil za debeluha, kljub temu, da imam že par mesecev isto št kil…ampak njemu se zdi da sem se obupno zredil v zadnjem mesecu ali dveh. Ja ata…
No ja, če ne drugega sem danes shujšal..sem šel na enega daljših sprehodov (če ni bil kar pravi mali pohod) zadnje čase. Tu sem sicer nekaj časa nazaj še hodil, in tule je dokaz.
(BHM 03 – Blaž, Helena, Miha 2003) :)

Pot me je (in še nekoga :oops: ) vodila do dveh opuščenih kmetij…pri prvi se vidijo samo ostanki hiše, pri drugi pa dejansko hiša še stoji, vendar je v malce slabšem stanju.. Zanimivo kako zgodovina obstane.. v rokah sem recimo držal par izvodov časnika Družina, z letnico 1952, pa par zvezkov iz podobnega časa..in še par stvari. En star recept sem si pa spravil v žep pa odnesel domov. Imam pač žilico za starine, kaj hočem. :P

Se pišemo

  • Share/Bookmark

Dejanja

Informacije o objavi9 odzivov v “To in ono (in tisto in uno tam pa še uno zraven)”

2 05 2009
tovaris (11:21) :

Da ne bo kašne pomote, večino organizacije je naredil KUD Avgust za 1. maj, KIŠ je bil le soorganizato…:)

2 05 2009
andraz182 andraz182 (12:18) :

Bajsi :P

2 05 2009
Gorazd (12:53) :

Avtoceste? A mogoče misliš tisto od Logatca do Idrije?

2 05 2009
Blazz Blazz (18:46) :

@andraz182: pšššt :P

@gorazd: točnu tista!

2 05 2009
Blazz Blazz (18:47) :

@tovaris: aja no, my mistake..

3 05 2009
kati (09:01) :

A veš,da se od vajinih kresovanj spomnim najbolj tega,da je pokalo kot na fronti.Sprayi in podobne zadevšne so bili obvezna oprema vsakega dobrega kresa.
A si imel na sprehodu s seboj foučk,da sta vrezala v drevo znak (beri srček) kot spomin in dokaz ?

3 05 2009
Blazz Blazz (11:05) :

Ja no, kris je mogu pokat…Drgač pa na žalost njet…

4 05 2009
sosed (15:44) :

Kdo je biv takrat mulc se je bol za prašet. Drgac si pa pazabu pavitat se tu de je enkat drug dan zgorel se polovica proda. Katera je se ena od neumnosti :) .

4 05 2009
Blazz Blazz (19:03) :

Haha, seris! :D
Ka sma gasil pol… :) )

Komentiraj

Uporabite lahko naslednje tage : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !