VEDEŽ:Valentino Rossi

3 06 2008

Ker sem včeraj nekje prebral, da naj bi bil Moto GP in Rossi1 le eno samo hvalisanje, sem iz z vonjem po naftalinu prepojene skrinje mojih prastarih neobjavljenih člankov potegnil tale vedež. Najbrž sem ga napisal že več kot leto dni nazaj, a nikoli nisem imel dovolj navdiha/časa/volje da bi ga dokončal in objavil. No, ga bom pa zdaj!

VALENTINO ROSSI


Na sliki: Valentino rossi, 2007

Valentino Rossi je bil rojen mrzlega 16 februarja 1979 leta gospodovega, v Urbinu, Italija. Valentino je verjetno najbolj znano ime v motociklističnem športu po Giacomo Agostiniju in Micku Doohanu. Znan je predvsem po sedmih osvojenih naslovih svetovnega prvaka v razredu MotoGP. Leta 2006 in 2007 je za las izgubil osmi naslov – s tem bi se še enkrat zapisal v zgodovino kot edini, ki bi dohitel legendarnega Giacoma Agostinija ki ima 8 naslovov. Letos se mu sreča spet nasmiha, saj je trenutno prvi v skupnem seštevku grand prixa.

Njegov talent in navdušenje nad motorji je njegov oče Grazziano Rossi – sicer tudi sam dirkač – opazil že v zgodnjem otroštvu. Toda mamo Stefanio je kot vsako dobro mamo skrbelo za svojega edinega sina, zato je Graziana pregovorila da so motorji prenevarni zanj. Oče mu je tako namesto motorja kupil gokart, kjer se mali Valentino prvič okusi z vonjem bencinskih hlapov.

Prav dolgo ni bilo treba čakati da je dosegel prvo zmago…in še nekaj ostalih…kot za šalo. Graziano mu je zato kupil še močnejši gokart, poskušal s poneverbo dokumentov da bi njegov sin lahko uradno dirkal s tako močnim strojčkom (takrat je bil namreč še premlad), a ni uspel. Po 90′ letu ko je osvojil naslov regijskega gokart prvaka, se je družina Rossi odločila, da sinu omogočijo dirkanje tudi v konkurenci minimoto, kjer je kasneje prav tako osvajal lovorike. Gokartom se  medtem ni popolnoma odpovedal – nadaljeval je z dirkanjem tako v razredu minimoto kot v konkurenci gokartov.
Tako Graziano kot Valentino sta se po osvojenem 5 mestu na državnem prvenstvu gokartov počasi začela resneje spogledovati z vstopom v najmočnejši razred, in z dirkami evropskega pomena… in hvalabogu da nista, saj bi to Valentina najbrž popeljalo v svet formule 1.


Na sliki: Valentino Rossi, 2007

Vendar pa se zaradi velikih stroškov Valentinova družina odpove gokartom in se tako s polno močjo posveti le minimotu, kjer dirka leta  med leti 92 in 93. Male motocikle je kmalu prerastel in zanj niso bili več dovolj resen izziv. Leta 93 tako dobi svoj prvi pravi motor – 125 kubično Cagivo Mito. Naslednje leto je Rossi že pridobil hitrejšo in zmogljivejšo tovarniško Cagivo in tako zmagal v italijanskem državnem prvenstvu. Od tu naprej je šlo samo še navzgor…

Leta 1994 je svojo Cagivo zamenjal za Aprilio RS125, in tako je z novim motorjem do 1996 dirkal le v italijanskem prvenstvu. Leta 1996 prvič nastopi na dirki za svetovni pokal2, kjer pretiranih uspehov prvo sezono ni požel. Večkrat je padel, dokončal ni kar petih dirk, a se mu je fortuna enkrat vendarle nasmehnila – svojo prvo zmago je osvojil na dirki v Brnu, na Češkem. Sezono je končal na skupno devetem mestu. Če je bila prva sezona zanj neuspešna, je leto kasneje prišlo do popolne Rossi-dominacije. V sezoni 97′ je “Il Dottore” zmagal kar na 11 od skupno 15 dirk. Tako prvič osvoji naslov svetovnega prvaka v najšibkejšem razredu.


Na sliki: Valentino Rossi, 1996

Leto kasneje se odloči za prehod v močnejši razred – 250ccm, kjer prvo sezono zopet ni blestel – zaradi pritiska medijev, apriline ekipe ki je zahtevala zmage in nenazadnje vseh ljudi okrog sebe. Sezono vseeno konča na drugem mestu, za moštevnim kolegom Lorisom Capirossijem. Naslednje leto (1999) se po letu suše zopet okiti z naslovom najboljšega, tokrat v razredu 250ccm.


Na sliki: Valentino Rossi, 1998

Leta 2000 je bilo zanj prelomno. Prvič je pod seboj začutil brutalno moč najmočnejšega motocikla v tekmovanju. Zaradi odličnih predstav v četrtliterskem razredu mu je namreč Jeremy Burgess ponudil mesto v Hondini ekipi – v razredu 500ccm. Vedel je namreč da nova Honda NSR500 z Rossijem “za belanco” ne more prinesti nič drugega kot uspeh. Njegov osebni “trener” je postal Mick Doohan, ki se je leto poprej poslovil od aktivnega dirkanja.

“The first time you try the 500 it’s like…ahhhh, fuck!!!” Valentino Rossi, 2000

Tako kot v 125 in 250 kubičnih razredih, prvo sezono ni bil najbolj uspešen in mu je bolj služila kot nekakšno ogrevanje pred popolno prevlado v naslednji. Trajalo je kar 9 dirk, da je prvič zmagal in sezono končal na drugem mestu, za Kennyjem Robertsom mlajšim, in pred svojim največjim rivalom Maxom Biaggijem.

Naslednje leto, v sezoni 2001 je prvič osvojil naslov najboljšega v “kraljevskem” razredu 500ccm. Tega leta so se vodilni možje motošporta tudi odločili, da je čas da malce prevetrijo monotonost dirkanja. Razred 500 ccm se je poslovil, in uvede se novo tekmovanje – Moto GP (Grand Prix).


Na sliki: Valentino Rossi, 2004

Vsi dirkači so se od začetka soočali z težavami, predvsem privajanje na nov motor in nove zmogljivosti. Valentino se očitno ni dal zmesti in spet suvereno osvojil naslov prvaka. V letu 2003 se je zgodba več ali manj ponavljala, je pa v tej sezoni na Philip Islandu v Avstraliji dosegel svojo najbrž najbolj odmevno zmago (poleg tiste super-napete dirke z Gibernauom iz Jereza). Zaradi prehitevanja med dvignjeno rumeno zastavico po padcu Ducatijevega dirkača Baylissa, mu je bila dodeljena 10 sekundna kazen3. Rossi se ni dal, in močno pritisnil na plin – tako je zmagal in svojega najbližjega za sabo pustil za več kot 15 sekund – kar je bilo več kot dovolj za izničenje kazni in zmago!


Na sliki: Valentino Rossi, 2007

Leta 2005 podpiše pogodbo z Yamaho, vredno 12 miljonov ameriških dolarjev. Zdelo se je da je praktično neustavljiv. Z 367 skupnimi točkami in neverjetno prednostjo 147 pred drugim v skupnem seštevku, Marcom Melandrijem je osvojil svoj sedmi, in peti zaporedni naslov svetovnega prvaka!

Potem pa je prišel padec. Naslednji dve sezoni se nikakor ni uspel obdržati pri vrhu, in tako sta mu naslova prvaka in teoretični svetovni rekord (po številu naslovov) spolzela iz rok. Letos je očitno zopet v pravi formi, in trenutno vodi v skupnem seštevku.
Go Vale, go!

YouTube slika preogleda

RIVALSTVA

Čeprav se zdi da je bil enostavno predober, da bi mu kdorkoli lahko sploh konkuriral je v motociklistični karavani kar nekajkrat zavrelo, kuhale so se hude zamere, obtožbe so letele vsepovprek in enkrat je prišlo celo do fizičnih obračunavanj!

Njegov prvi pravi rival je bil Max Biaggi in čeprav do leta 2000 sploh nista nikoli skupaj dirkala, se je napetost med njima začela ustvarjati že v sredini 90 let. Valentino se je vedno imel za boljšega od “Rimljana”4, njemu pa je to seveda šlo v nos in trdil ravno nasprotno – da je Rossi precej slabši, in da so ga sama usta. Prišlo je leto 200 ko Rossi vstopi v najmočnejši razred in že v prvi sezoni dirkanja je bil Vale boljši. Batmax (še en od njegovih vzdevkov) je postajal vedno bolj nevoščljiv, svoje so opravili tudi zlobni medijski jeziki, ki so še napihovali spor med tekmecema. Največji incident se je tako zgodil leta 2001 na dirki v Suzuki, kjer naj bi ga Max med poskusom prehitevanjapri hitrosti nad 220km/h odrinil z roko, kar je povzročilo skorajšnji padec Rossija. Doktor ga je vseeno uspel prehiteti (na koncu je tudi zmagal), in mu takoj po tem med blagim desnim ovinkom celo uspel pokazati ne ravno prijateljsko naravnano gesto – sredinca. Po tekmi je prišlo celo do prerivanja, in varnostniki so jih morali na silo ločiti.

YouTube slika preogleda

Po tem naj bi se predvsem na strani Maxovih privržencev pojavljale teorije da naj bi bilo prehitevanje Valentina na tistem delu zelo nevarno, in Maxu ni ostalo drugega kot da stori kar je, in se tako reši, Rossijevo gesto z sredincem pa so označili za skrajno neprimerno dejanje. Rossiju se je zdela to huda krivica in ga je menda goloboko prizadela.

Tihi dogovor med ekipama obeh dirkačev je bil da se na incident pozabi in se nadalnje v medijih o tem ne govori več. Rossi se je tega dogovora držal, medtem ko se Max očitno ni, in svojega tekmeca oblatil kjer je le mogel. Vendar so se počasi čustva ohlajala in tako sta si nekoliko pozneje rivala na Hondini tiskovki tudi uradno podala roke, in zaključila dolgo trajajoč spor med njima. Od leta 2007 Biaggi tekmuje v Superbike World Championship.

V naslednjih treh sezonah (to so 2003/2004/2005) je grožnja št. 1 zanj slišala na ime Sete Gibernau. Dolgolasi španec je Doktorju povzročil obilo sivih las, ko mu je tri sezone praktično dihal za ovratnik. Nekdaj prijatelja – tako na dirkališču kot v zasebnem življenju (Gibernau se je večkrat udeležil zabav pri Rossiju) – sta postala največja sovražnika. Po incidentu v Qatarju, kjer je bil Rossi s strani Setejeve ekipe obtožen čiščenja štartnega mesta (in je zaradi tega moral štartati z zadnjega položaja) nista več govorila. Seteja so obtožili da je prav on dal pobudo za pritožbo, kar je zanikal. Menda si je takrat italijan obljubil, da španca nikoli več noče videti na najvišji stopnički, in ga tja tudi ne bo spustil. Kar se je zanimivo, tudi zgodilo. Mediji so za to takoj našli ime – “prekletstvo iz Qatarja”.

Drugi znan spor je bil na dirki v Jerezu, Setejevem domačem terenu kjer sta se udarila za zmago. V zadnjem krogu sta prehitevala en drugega, v zadnjem ovinku pred ciljno ravnino pa je med prehitevanjem italijana prišlo med njima do stika, kar je skoraj povzročilo padec Gibernaua. Rossi je tako zmagal, Gibernau pa kljub temu da je moral zapeljati s steze, končal na drugem mestu. Rossi se je kasneje opravičil ter Gibernau ponudil roko sprave, katero je ta sprejel.. s kislim nasmehom. “Žal mi je, in razumem da je jezen…jaz bi bil tudi. A to so pač dirke..” je dejal Rossi.

YouTube slika preogleda

Dogodka niso več pogrevali, čeprav je bilo marsikdaj pozneje še čutiti zamere. Gibernau je leta 2006 zaradi padca poškodal že tako nezdravo desno ramo in bil tako prisiljen opustiti aktivno dirkanje.

Omenimo še 2 preostala tekmeca, katerima pa je uspelo italijana celo premagati. V sezoni 2006 je bil to američan Nicky Hayden na Hondi, lani pa avstralec Casey Stoner z Ducatijem. Odmevnejših trenj med njimi pa nikoli ni bilo.


Na sliki: Rossi čestita Haydnu. 2006

VZDEVKI

Kljub temu da je najbolj znan pod vzdevkom “The Doctor” oziroma v italijanščini “Il Dottore” ni edini, ki ga je med 12 leti odkar tekmuje pridobil.

Nekaj časa je bil znan pod vzdevkom “Rossifumi” – kasneje je to razložil kot poklon preminulemu dirkaču in njegovemu prijatelju Noricku Abeju (Norifumi), ki je umrl v prometni nesreči.

Nekje okoli 1998,1999 v času dirkanja v razredu 250ccm se ga je oprijel vzdevek “Valentinik”. Menda po italjanski verziji nesutrašnega Racmana Jake (Paperinik).

Potem je tu še najbolj enostaven vzdevek – “#46″. Danes verjetno številka znana vsakemu.  To je bila številka katero je imel/nosil že njegov oče, in z njo prav tako osvajal zmage. Navadno je svetovni prvak lanske sezone upravičen do številke #1, a jo je Rossi šele kot drugi dirkač novejše dobe zavrnil. Odkar tekmuje, torej vseh 12 let, ima na motorju isto številko – 46.

(Ja, mogu sm :D )

ZANIMIVOSTI

Je dokaj vraževeren in “na sebi nosi veliko simbolike”. Na čeladi ima narisano sonce in luno – pravi da to ponazarja njegovi različni osebnosti. Prav tako ima na čeladi kratice “WLF” kar v italjanščini pomeni “Viva la Figa” (prevod mislim da ni potreben). Zaradi groženj s sankcijami iz strani FIM je bil primoran spremeniti napis iz “VFL” v “WFL”.  W naj bi tako ponazarjal dva Vja v besedi ViVa. Simbolika je ostala, kazni pa ni bilo. Prav tako vsako leto sodeluje pri dizajnu svojega kombinezona in motorja, ter pazi da je vanj vključena “njegova” barva – fluorescenčno rumena.

Preden se usede na motor, se približno 2 metra od njega ustavi, in se skloni tako da se dotakne škornjev. Ko pride do motorja, počepne in se prime za zatič med škornji in kombinezonom na desni nogi, glavo pa ima sklonjeno. Ne ve se če moli, ali pa se le koncentrira. Kakorkoli že, to naredi vedno in povsod pred vsako dirko, kvalifikacijami ali treningom. Sam je povedal tudi da vedno najprej obuje isti škorenj, natakne isto rokavico in se vedno enako usede na motor. Vsak noč pred dirko odide v garažo, in lep čas preživi ob motorju. Preverja namreč pravilno razporeditev sponzorskih nalepk na motorju (očitno še ena izmed njegovih vraž).

POVEZAVE

Uradni Fan club – v italijanščini

Dirkačev profil -Yamaha

Dirkačev profil – MotoGP

SLIKE IN VIDEO

YouTube slika preogleda YouTube slika preogleda YouTube slika preogleda YouTube slika preogleda
  1. Kdor še ne ve,.. ne se hecat z mano glede njega! []
  2. World Championship, kot se je takrat imenovalo. []
  3. 10 sekund pri MotoGpju pomeni….o-g-r-o-m-n-o! []
  4. Kot je bil Biaggijev vzdevek []
  • Share/Bookmark

Dejanja

Informacije o objavi41 odzivov v “VEDEŽ:Valentino Rossi”

3 06 2008
andraz182 andraz182 (15:32) :

Haha, ti si pa resno vzel ta “napad” na Rossija :P

Nevem no, meni osebno pač ni pri srcu. Tako kot Ferrari ne. Zame so ti navijači le največje ovce. SLedijo največji čredi. Brez smisla.

3 06 2008
Blazz Blazz (16:50) :

Ma nisem resno vzel (ker kaj takega itak nemorš resno vzet, ker nima nihče prav), sam tok me je špiklno da sem danes v pol urce (namesto,da bi se učil :P ) še dokončal tisto kar sem imel pod osnutki shranjeno že več kot kako leto… Pa se mi ni nikol dal objavit.

Pa meni tudi ferari ni pri srcu. Aja, formula mi nasplošno smrdi. :lol:

In.. po tvoji logiki naprimer najboljši sploh nebi smeli imeti navijačev potem? ;)

3 06 2008
claudyka claudyka (20:13) :

Če premirjam tvoj opis z sošolkinem o Raikonnenu ( smuk701 ), je tvoj, kot da bi bral eno ful lepo pravljico za lahko noč, četudi dolgo, ampak lepo. :D

Drugače pa za punco niti ne preveč zanimiva tema, ampak obzorja si je baje treba širiti kjerkoli se že da :D

3 06 2008
Teptač (20:51) :

Uglavnem, če si tak expert za vse te šniclje motociklizma se pa še nauči kaj od njih! Ker mi je nerodno, da sem motorist ko vidim take polpete ko velik vejo pa vozit ne znajo! Še pred marincom se na pločnik pripelješ kot stara mama iz cerkve…

3 06 2008
Marđ (21:46) :

Ej se tje pa dalu tu napisat (al si le copy paste naredu :) ???)!!! Če še na viš so dolgeee spletne strani dougočasne za brat (in jes sploh nism prebrala kaj preeeedooougguuu)!!!!!!!!

Jes vim zaki nis objavu tega že PRED KEŠNIM LETOM??? :D

Zatu ka ni jemu za burek Rossi!!! Je biu bel švah, al si je pa le bel na “IZI” uzeu use skop, za kar mu dam tut prou!!! :P

DRGAČ JE PA DOCTOR 46 RIIIISSSS CAR ANE!!!

Sam še zmer mi je pa tanartanartabeltabulš KIMI RÄIKKONEN!!!

Jebi ga prajje de ima vsaku TELE saju vesele in sajga idola :D

3 06 2008
Blazz Blazz (22:00) :

@claudyka: usake tolk časa lahko tudi jaz kaj napišem – recimo temu “pravilno” ? :)

@teptač: žijo!
Najprej mi lahko razložiš kako naj se prieljem naslednjič pred marinca da ne bo izgledalo kot da se pripelje stara mama iz cerkve, pa se bom.
In nevem no, ampak za moje pojme se znam kar dobro vozit. Ampak to je seveda le moja ocena, ane! Če si pa ti (očitno?!) resnično tak hud dirkač, da te je sram da se taki kot smo mi stare mame vozimo in vam kvarimo ugled, se mi pa, lepo te prosim, naslednjič ko se pripeljem mimo (ali pa kar tu?) predstavi, in se ne skrivaj za vzdevki pa ti dam roko in še za rundo ali dve za povrhu! Taprave motoriste sem vedno čislal, nič se bat!

PS: Če napišem nekaj o Rossiju, ker sem podatke nametal skupaj iz različnih internetnih strani, še ne pomeni da se hvalim da veliko vem (ker takih tudi jaz poznam kar dost), in ni me treba žalit, da se polpet. Sem kar suh za svojo velikost veš. Pa kaj ti bom govoril, sej verjetno več veš o tem kot jaz, madona!

@Marđ: Objavil nisem zato, ker je bilo…(kot si sama ugotovila) frdamano veliko dela, da sem spisal use! Jaz pa sem dokaj gnil človek, in brez usaj trohice spodbude pač ni šlo.. :)

3 06 2008
claudyka claudyka (22:35) :

@Teptač: Že tvoj vzdevek veliko pove o tvoji zateptanosti in omejenosti. Žal. Na živce mi gre, ko nekdo za skritim imenom kritizirajo ljudi, češ kako so sami toliko boljši. Ampak v resnici niste, ker pravi človek je tisti, ki se upa pogovoriti iz oči v oči in podati stališča, ki so opredeljena. Le tako je lahko pogovor dober, nesoglasja razložena itd., ne pa na tak način.

Verjetno si Blazz-u le nevoščljiv in ne veš kako bi ga ” očrnil ” in ker se drugega nisi mogel spomniti, je bilo to najbrž prvo, kar ti je prišlo na misel. Žalostno.

Če pa se motim, se ti opravičujem, ampak ne bodi taka pi*** in se ne skrivaj za vzdevkom. Drugo je, če bi argumentiral utemeljeno in pri tem ne žalil nekoga, ki je napisal post iz golega veselja in zanimanja do Rossija. In pa sploh, kaj ima Rossi v zvezi z Blazz-evo vožnjo motorja?

Omejenci eni…

3 06 2008
klemenix klemenix (22:38) :

He, men tud Rossi ni ne vem kolk pr srcu, ampak vseen: legenda! Je pa res, da mi moto športi nasploh niso ne vem kolk zanijimivi, pa naj si bo to F1, reliji vseh možnih sort itd itd.

Menim, da gre za brezvezno metanje dragocenega bencina v luft :D

3 06 2008
Blazz Blazz (22:52) :

@claudyka: Madona, si se pa orng pastaula zame! :lol:
@Klemenix: Ja, vsakemu svoje… Denarja pa res gre u luft še pa še.. kot pri vseh velikih vrhunskih športih, če tako gledaš. Jebiga :)

4 06 2008
nia nia (08:33) :

Ojoj, sej si tak kot muj tip.. sm de je rossi :)

4 06 2008
claudyka claudyka (11:31) :

@Blazz: De si ne boš kaj mislu slučajnu :P hehe :)

4 06 2008
maja (11:58) :

stoner tabuli!
:)

4 06 2008
Teptač (18:32) :

Takmu mulcu res ne bom fovš…. spoznaš me lahko po usnjeni jakni, ki jo imam vedno blečeno in na njej lepo piše Teptač… Vzdevek sm pa dobil,ko so me na cross tekmi sotekmovalci poteptal. Ni me “fuklno” ampak me je v zraku zadel tisti za mano….pa hvala ker si z lani “izgubljeno” letino mi financiral pot vna Norveško :)

4 06 2008
Blazz Blazz (18:51) :

Lej, za tabo nebom tekal, ker me lulčki tvoje velikosti ne zanimajo. Bom pa pozoren, če bom kj videl tako jakno. Če jo vidim… hh :)
No, imej se usaj tako lepo kot si se imel z mojim pridelkom na norveškem, pička ti materina!

4 06 2008
klapca (18:53) :

Teptač pazi se… Te ži išema, pol baš pa vrnu duplo/truplo

4 06 2008
NAJ JAČI (18:58) :

Teptača bu triba zakapat pa bu

4 06 2008
Blazz Blazz (19:00) :

PS: tak frik, enmu mulcu kot sem jaz se pa ne upa predstavit…

4 06 2008
claudyka claudyka (19:34) :

Pes, ki laja, ne grize :D Teptač, be afraid, be very afraid, lol :D

4 06 2008
Marđ (21:31) :

madona ja, cele NOVICE :D

Ti faker jedni, Teptač, da nauš ki gar hnam drujm prletu s kešnm praznm žaklem pa kešne pridelke ka te boma fental na licu mesta in u mravljišče zakopal!!!!!!!

4 06 2008
Blazz Blazz (21:37) :

hahahaha :lol:

4 06 2008
claudyka claudyka (22:23) :

A dej no Marđ…

:D

5 06 2008
Teptač (10:35) :

Hja mi je rekel kolega ja, da bodo kmečki punti z vaše strani smrkavčki:) No me veseli da mi boste popestrili poletje z neutrudnim iskanjem… Ampak kar je pa dobr da veste je pa to,da mate v idriji mojega odjemalca ko bo zvedel,da hočete ob zaslužek ga spravit boste čist pozabil name:) Z njim se boste mogli prej zmenit kot z mano…..čas pa beži…Se ga vidimo v jeseni ko pridem z žakljem naokoli…Lupčka vsem skupi hohohoho

5 06 2008
klapca (11:15) :

@Teptač : U špigu se paglej opica, zajebavaš ta paštene ldi!

5 06 2008
Blazz Blazz (11:55) :

Prvič, če bodo kmečki punti ne bodo z naše strani, ampak z moje. In nebom ti popestril poletja z neutrudnim iskanjem, ker imam boljše delo kot iskanje nekega trolla kot si ti. Se bo že zvedlo.. Odjemalec…haha itak. Glej, tu ti nebom več odgovarjal, ker nabijaš da Titanik ne pelje…
In PS: Upam da letos nakradeš dovolj, da si kupiš internet…oziroma modem no. Net s telefona je cenejši a?

Adios.

5 06 2008
Teptač (12:02) :

No ravnokar si si zaslužil da letos tud pridem po “tvoj” finančni sklad :) hahhaha….

5 06 2008
smrketa (15:18) :

a se je treba spravlat na njega? kva ti je pa naredu? pa neke grožnje pa žaljenje…a smo ljudje ki znamo spoštljiveje govorit al smo živali ki se pač…živalsko vedejo? aja pa teptač…slovnice se nauči…vejice ti skačejo vsepovsod:)al jih pa rajš ne pisat:)sam nasvet…
drgač je pa rossi kar zakon motociklist, čeprou ne spremljam velik tega športa…sm bl na plavanju alpa košarki.. :)

5 06 2008
kihc (19:50) :

@Teptač: dej uletim jutr da tebe mal, bova kešna rekla ;)

5 06 2008
smrketa (20:52) :

heh kihc..a se paznata s teptačem al kej? how ironic… :)

5 06 2008
kihc (21:35) :

Heh, se viš kk že gri unu … pos ka laje, na kule (;

5 06 2008
nejka (21:49) :

eni so pametni, eni se delajo pametne. tako pač je. slaba stran tega je sam to, da tok velikih nagobčnikov za take veleume ni, zato lahko vse povprek pluvajo in stegujejo svoj nadkolosalno velik jezik. me sicer ne mot, ampak ni treba žalit če te kej u hlačah tišči ( pa ne mislim na veliko naravno danost).

nevem kaj je treba težit…blazz…huda objava. ROSSI je CAR!

6 06 2008
Poleposition (20:59) :

Pridruži se nam na http://www.poleposition.si . Takele pisce vedno lahko uporabimo ;)

7 06 2008
Blazz Blazz (13:26) :

Najlepša hvala za povabilo, najbrž je delo kar zabavno, a za resno in redno pisanje člankov mi, kljub temu da me tema zanima, na žalost zmanjkuje časa(že zdaj, kaj bi šele potem).
Tako da… hvala, ampak ne hvala. :)

8 06 2008
kr edn (20:03) :

teptač a ti je vojskarica pavidala ki je jemu galub pridelek?

9 06 2008
Rambo (09:24) :

Ajej, nimate nabenga druzga dela? Uglavnem, ker je nekaterim težko in s tem mislim res težko dopovedat,da se jaz v te vaše maše ne-bom vmešaval. Zadnje čase ste se vsi nekaj spravili name, ker hočete izvedeti neko določeno informacijo. Še to tazadnič pavim mater vam atručje. Vem kdo je ta tip ka se na njega spravlate in ga tud poznam. Ampak to je pa tud vse kar boste zvedl od mene. Kt sem že rekel: NE VMEŠAVAM SE V ZADEVE RUGIH,KER SE ME NE TIČEJO!!! Dost jasn sm pavidav tk s tem smo zaklučl. Najditev si ga sami,…………

13 06 2008
siggi (10:28) :

Sicer super zapis, AMPAK (ne vem če je že kdo omenu) – to so DIRKE, ne tekme! :D Tu dirkajo, ne tekmujejo :)

Drugače pa itak ValeRossi piu grande del mondo, z zmagami al brez

23 07 2008
DaJoker (19:01) :

A kje obstaja fotka ko je Rossi stisnu Biaggiju sredinca? Enkrat jo je dobu Rossi za darilo, pa me zanima če je to tut kje na netu.

4 02 2009
Zdr@vKo (18:12) :

Kot poznavalec dirk in tudi dogajanj okoli njih ti lahko samo čestitam. zelo dobro si opisal Valli-ja. Osebno sem ga srečal 3x in tudi zame je pravi idol. Ne oziraj se na kritike, ki ti jih nekateri podajajo saj niti za brati niso(no ja js jih nisem bral, takoj ko sem videl v njih negativizem) takšna pač je slovenska favšnotitnost al kako bi temu rekel.

Skratka zelo dobro spisano. Si bral njegovo knjigo?

Lp

6 02 2009
Blazz Blazz (01:07) :

Živjo!
Osebno si srečal Doktorja? :) Resno?

Ja, na kritike se pa ne oziram, ker je brezveze pač.. In ja, knjigo sem prebral ja…dvakrat. :)

6 02 2009
Zdr@vKo (09:22) :

Ja osebno sem ga srečal v ASSNU lani in Saksenring že predlani… Tip je vedn nasmejan in faca kljub temu, da je padel tisti dan v sacsenringu.

Tudi slikal sem ga in njegov motor slike pa najdeš na naši spletni strani http://www.remse-racing.com pod galerija glej….malo preklikaj.

Sliko v polni resoluciji ti pa lahko pošljem na mail če želiš imeti.

LP

6 02 2009
Blazz Blazz (12:55) :

Ja, sem potem včeraj še gledal vašo stran in zasledil par tehle slik.
Vi se očitno ne hecate! Čestitam, in le tako naprej…pa čimveč uspehov!!
Me pa zanima, če se lahko obrnem na vaš mail, če me bo kdaj zanimalo kaj v zvezi z vašimi dirkami? :)

LP

6 02 2009
Zdr@vKo (19:57) :

Seveda lahko.

Lp

Komentiraj

Uporabite lahko naslednje tage : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !